Ortaklar

Proje Koordinatörü

ZŠ Opava, Vrchní 19 – p.o., Çek Cumhuriyeti

İlkokul ZŠ Opava, Vrchni Moravya-Silezya bölgesinde yer alır ve yaklaşık 500 öğrencisi ile eğitime devam etmektedir. Okulun ana odak noktası, öğrencilerin burada öğretilen konularla ilgili bilgi ve becerilerinin genel gelişimidir. Kendi deneyimlerimizden yararlanmak, yeni şeyler öğrenmenin ve onları uzun süre hatırlamanın en iyi yollarından biridir. Bu nedenle öğrencilerimiz her zaman çeşitli projelerde yer alırlar. Okulumuz, öğrencilerin çeşitli etkinliklere ve yarışmalara aktif katılımlarını destekler. Kabul etmeliyiz ki öğrencilerimiz birçoğunda çok da başarılıdır. Okulumuz, öğrencilerin bilgi düzeyine göre İngilizce öğretimini, İngilizce konuşma dersleri, öğretmenlerin öğrencilere karşı bireysel tutumu, özel pedagog bakımı, kayak kursları, bisiklet kursları, su okulu, boş zaman spor kulüpleri gibi birçok spor aktivitesini ve el işi laboratuarlarına Çek Cumhuriyeti’ndeki öğrencilerin aktif katılımını ve uluslararası projeleri desteklemektedir. Okul yönetimi, öğrencilerin herhangi bir ilgi göstermesi durumunda, ilgi alanlarına göre bir etkinlik hazırlamanın bir yolunu bulur.

ZŠ Vrchní ilkokulunun bulunduğu şehir olan Opava, sürekli etnik değişimlere uğrayan tarihi bir bölgeyi temsil eden Çek Cumhuriyeti, Polonya ve Slovakya’nın sınır bölgesinde yer almaktadır. Tarihi olaylar ve endüstriyel büyümenin bu bölgenin oluşumunda büyük etkisi oldu. Bu bölgedeki tarihsel gelişme, bölgemizde evlerini bulan birkaç etnik azınlığın ortaya çıkmasıyla sonuçlanmıştır. Böylece etnik grupların çeşitliliği medeniyetimizi oluşturmada etkili oldu ve kültürlerinin izleri hayatımızın her alanında belirginleşti. (Örneğin mimari, güzel sanatlar, edebiyat, gastronomi, etnografik festivaller vb.).

Opavská kulturní organizace p.o., Çek Cumhuriyeti

OKO; Opava’nın kültür toplumu, Opava şehri bölgesinin genel kültürel gelişiminin ihtiyaçlarına yönelik faaliyetler ve hizmet düzenlemede aktif olan, belediye tarafından finanse edilen bir kurumdur. OKO, Opava Belediyesi tarafından 1 Ocak 2008 tarihinde kurulmuştur. OKO, eski bir banka binasının yeniden yapılanma çalışmaları ile yeni bir kültür kurumu haline getirilmesi ile oluşturulan Şehir Merkezi’nin proje hazırlığı kapsamında 2007 yılında kurulmuştur. OKO, Aralık 2009’dan beri Şehir Merkezinin kültürel ve genel işleyişini sağlamaktadır. OKO, 2011’den itibaren Sanat Merkezi ve Kutsal Wenceslas Kilisesi’ni de işletmektedir.

Okullar ve çocuk ziyaretçiler için deneyimli eğitmenler eşliğinde düzenli olarak müze ve galeri serbest zaman etkinlikleri düzenliyoruz. İnsan hakları konusunda belgesel film festivali çerçevesinde okullar için Jeden svět (Tek Dünya) programı, dahası Banliyö Yaz Kampı (şehrinizin kalbinde), Belediye Binası ve Sanat Evi’nde Çocuklar Günü.


Kocasinan Sumer Fen Lisesi, Türkiye

Okulumuz 1968 yılında ilimizin ikinci okulu olarak kurulmuş olup, eğitim ve öğretime Sümer Lisesi adıyla başlamıştır. Okulumuz adını, 16 Eylül 1935 tarihinde yaptırılan ve İstanbul ilimizin ilk bez kumaş fabrikası olan Sümer Kumaş Fabrikası’ndan almıştır ve ilçeye adı verilmiştir. Sümer Fen Lisesi, aynı isimli ilk ve ortaokul inşa edildikten sonra Sümer Kumaş Fabrikası sahasına inşa edildi. Sümer Lisesi, anne-babası Sümer bez fabrikasında memur ve işçi olarak çalışan öğrencilere fırsat sağladı. Okulumuz, bu fabrikada çalışan ve bu mahallede yaşayan insanlar tarafından; işçilerin ve kâtiplerin çocukların eğitimine fırsat sağlamak için inşa edilmiştir. Lise eğitiminin ardından bilim adamı, akademisyen, mühendis, doktor, siyasetçi, işadamı, öğretmen sanatçı, sanayici, sporcu, asker gibi milletlerine hizmet etmiş birçok çocuğa üniversite eğitimi verildi.

Okulumuzda çeşitli sosyal ve kültürel faaliyetler yapılmaktadır. Ayrıca okulumuz mezunlarından oluşan mezunlar derneğinden maddi ve manevi destek almak isteyen öğrenci ve velilerimiz için kurslar düzenlenmektedir. Bir öğrenme merkezi olarak okulumuz insanların yaşamlarına dokunmaya devam etmektedir.

Paydas Egitim Kultur ve sanat Dernegi, Türkiye

Paydaş, 2014 yılında ulusal ve uluslararası projelerde yeterli deneyime sahip eğitimcilerin / yöneticilerin beklenen hedeflere ulaşmak için isteklerini ve çalışkanlıklarını güçlendirmek amacıyla farklı kuruluşlarda bir araya gelmesi ile kurulan yerel bir organizasyondur. Paydaş, diğer Avrupa ülkelerindeki gençlik kollarını karşılıklı ortaklar olarak görmektedir ve üyeler, esas olarak alan eğitiminde farklı organizasyon türlerinde öğretim kadrosudur. Sanat ve Eğitim de faaliyetlerimizin özüdür. Öğretim kadrosu arasında karşılıklı eğitimi ve eğitim etkileşimini beslemek için örgütler yürütmek de derneğin amaçlarından biridir ve bu nedenle Türkiye’nin ve tüm Avrupa’nın genç nüfusu üzerinde geniş kapsamlı etkileri olacaktır. Paydaş, eğitim, sanat, müzik, drama, dans ve diğer sosyal projeler alanlarındaki etkinliklerle ekonomik, eğitimsel, sosyal, fiziksel ve coğrafi engelleri olanlar da dahil olmak üzere gençleri tazmin etmeyi amaçlayan bir gençlik politikası oluşturmaya çalışmaktadır.

Derneğin düzenli faaliyetleri, öğretmenlerin farklı alanlarda deneyim kazanmaları için belirli konularda gelişimlerini destekleyen eğitimler düzenlemeyi içermektedir. Paydaş, kuruluşun diğer STK’lar, okullar, yabancı ortaklar, paydaşlar, danışmanlık şirketleri, eğitim kurumları ve üniversiteler, uzmanlar, kamu idaresi vb. ile iletişim halinde olmasını sağlayan devasa bir ağa sahiptir ve hepsiyle yakın işbirliği içinde çalışır. Özellikle bölgedeki mülteci ve sığınmacıların eğitimleri olmak üzere, gerçekliğin kesin olarak bilinmesini ve projenin hedef grubuyla doğrudan temasını kolaylaştırır.


Liceo Statale G. Lombardo Radice, İtalya

Lombardo Radice High School is located in a central area of Catania, a big industrial, touristic city in Sicily. The Liceo is in a socio-economically advataged area and it offers a wide range of career opportunities to the territory of Catania and Province. It has 150 teachers and 1450 students. They mostly come from middle class families. We have been working on eTwinning, Comenius and Erasmus + projects. We got European Quality Labels for them. The last ‘Searching for The Labours of Hercules involved universities. All courses enable students to learn languages and the Linguistic focuses on proficient levels in English, French and Spanish. Two courses lead to the French ESABAC and Cambridge IGCSE (International General Certificate of Secondary Education) Certificate awarded by the Cambridge International Examinations, as we have been selected as Examination Centre. We usually organise stages to European countries and Russia and Canada. Our students attend different types of laboratories to get international language certificates from B1 to C1. Moreover our school has invested in the CLIL methodology enabling teachers to deal with non language subjects in foreign languages. The school has been awarded prizes for Drama in English, French and Spanish, making pupils enthusiastic about learning by doing. Our school welcomes foreign students through INTERCULTURA, ROTARY, WEP, also non European students based in Catania and disabled students, providIng them with tutors.

Eurinnet, İtalya

Eurinnet, iki yıl önce, Avrupa projelerinde 25 yılı aşkın deneyime sahip bir araştırma ve danışmanlık özel enstitüsü olan EURO INNOVANET’in bir şubesi olarak kurulmuştur. Faaliyet alanımız şunları içerir: kültürel ve eğitimsel yenilik, eğitim, yerel kalkınma ve katılım. Alanla ilgili özel faaliyetler, konferanslar, eğitim kursları ve araştırmalar sağlar. Faaliyetlerimizin alıcıları kamu kurumları, üniversiteler, öğretmenler, yerel yönetimler, profesyoneller, özel şirketler, STK’lardır. Eurinnet personeli aşağıdaki programlara başarıyla katılmış geniş deneyime sahiptir: LLP, Adapt, Integra, Youth of Europe, Equal, Erasmus.

Eurinnet, açık ve bilinçli bir toplumu desteklemeyi amaçlayan çok çeşitli konulara kendini adamıştır. Bu çerçevede, Eğitim Sistemlerindeki ve eğitimdeki yenilikleri bilmek ve bunlara değer vermek, işgücü piyasasında olumlu değişimi sürdürebilir.


Liceul Tehnologic Elie Radu, Romanya

Elie Radu ”Teknoloji Lisesi Botosani, Botoşani şehrinde bulunmaktadır ve tüm ilden gelen öğrencilere eğitim hizmetleri sunmaktadır. 1972 yılında kurulan Botoşani, eğitiminde özgünlüğünün benzersizliğiyle, ilçede yapı, tesisat ve bayındırlık profiline sahip tek lise olma özelliği ile öne çıkıyor. 40 yılı aşkın kesintisiz faaliyetimiz boyunca, lisemiz öğrencileri hem lise hem de mesleki eğitimde aşağıdaki uzmanlıklara sahip olarak eğitmiştir: inşaat ve bayındırlık işleri, tesisatlar, çevre koruma, ahşap işleri ve mekanik. Lise toplam 15.000 m2 alana sahiptir, bunun 6.500 m2’si inşa alanını temsil eder ve 16 derslik ve 3 laboratuar (fizik, kimya, bilgisayar bilimi) içeren bir bina gövdesi, ikincisi ise 5 özel okul atölyesi inşaatı içerir, kurulumlar, ağaç işleri ve mekanik, zengin bir öğretim materyali ile donatılmıştır. Ünitede ayrıca bir spor salonu, yatılı okul, kantin, kendi merkezi, bir dendrolojik parkı vardır – ilçe okul birimleri ağında benzersizdir.

“Elie Radu” Teknoloji Lisesi, 14-19 yaş arası öğrencileriyle 3 yıllık bir meslek okulu ve bir teknoloji lisesinden oluşmaktadır. Yatılı okul 100 öğrenciye konaklama sağlar ve okul genelinde internet erişimi mevcuttur. Meslek okulu mezunlarımızın çoğu teknik liseye kabul edilmektedir. Çalışmalar sırasında kazanılan bilgi, mezunların özel veya devlete ait firmalara girerek sosyal entegrasyonuna ve kişisel ilişkilerini geliştirmesine izin verir.

Muzeul Judetean Botosani, Romanya

Botoşani Kent Müzesi, 23 Aralık 1955’te tarih ve doğa bilimleri olmak üzere iki bölümden oluşan Botosani İl Meclisi’ne bağlı bir kamu kültür kurumudur. Zamanla müze, şu bölümleri içerecek şekilde genişledi: Botosani Tarih Müzesi, “Stefan Luchian” Çağdaş Sanat Galerisi Botosani, Nicolae lorga “Anıt Evi Botosani, Doğa Bilimleri Müzesi Dorohoi,” George Enescu “Anıt Müzesi Dorohoi,” George Enescu ”Liveni Anıt Evi, Saveni Arkeoloji Müzesi, Etnografya Müzesi Botosani. Botosani Şehir Müzesi, toplumun hizmetinde olan, ulusal, bölgesel ve yerel tarih, uygarlık ve kültür hakkında bilgi sağlayan, ulusal kültür mirasından gelen malların korunması, değerlendirilmesi ve dolaşımına sokulmasını sağlayan bir kamu kültür kurumudur.

Müze aşağıdaki hedeflere sahiptir:
a) müze mirasını oluşturmak ve tamamlamak için tarihi, arkeolojik, sanatsal, etnografik, anma ve doğa tarihi mallarını araştırmak ve toplamak;
b) yönetimde tutulan kültürel mirasın yönetimini ve bilimsel kanıtını organize etmek;
c) belgesel fonları ve genel arşivi kurmak ve düzenlemek;
d) genel Avrupa standartlarına ve ayrıca Kültür Bakanlığı tarafından hazırlanan normlara uygun olarak mirasın saklanması, korunması ve restorasyonu;
e) aşağıdaki yollarla kültürel mirastan yararlanma:

  • müzenin yurt içi ve yurt dışındaki merkezinde kalıcı ve geçici sergiler düzenlemek;
  • yürürlükteki normlara göre kültürel miras ve kurum hakkındaki bilgileri kullanarak halka açık belgesel hizmetlerinin organizasyonu;
  • bilimsel yayınların yayınlanması ve yaygınlaştırılması;
  • tarih, kültür, yerel ve ulusal geleneklerle tanıştırmak için tasarlanmış bir eğitim sistemine tüm kategorilerdeki izleyiciyi belirli yollarla dahil etmek.

Başa dön